ASOCIAȚIA DE PĂRINȚI

"Luceafărul"

Postări din categoria: Sărbători

Ziua Națională a României

FOTO: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
PRELUCRARE SURSĂ: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
SURSĂ: wikipedia.org

 

„Veniți cu toții la Marea Adunare Națională care se va ține la 1 decembrie în Bălgradul lui Mihai Viteazul. Veniți cu miile și cu zecile de mii! Lăsați pe o zi grijile voastre acasă, căci în această zi vom pune temelia unui viitor bun și fericit pentru întreg neamul nostru românesc”.

Și într-adevăr zile bune înaintea datei de 1 decembrie, toate drumurile și trenurile erau pline de însuflețiții români care veneau la cea mai mare sărbătoare a neamului lor. Trenurile, după cum relatează documentele vremii, erau împodobite cu mlădițe verzi de brad și cu drapele naționale. Pe întreg parcursul drumului spre Alba Iulia nu conteneau chiotele de bucurie și cântecele patriotice: „Deșteaptă-te, române“, „Treceți batalioane române Carpații“, „Ardealul ne cheamă“, „Hora Unirii“ etc.

Continua lectura

Halloween-pro și contra

  • Publicat pe: 29 Oct 2020
  • Categorii: Sărbători
  • Vizualizari: 864

FOTO: historia.ro

Deși nu este o sărbătoare românească, Halloweenul aduce distracție și multe dulciuri. Seamănă cumva cu colindul copiilor în pragul sărbătorilor de iarnă. Copiii sunt sunt interesați de tot ceea ce înseamnă distracție, purtănd costume cât mai haioase și mai interesante, sculptând fețe vesele sau înfricoșătoare în dovleci mai mari sau mai mici.

Continua lectura