REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Crăciunul în familia mea (partea 1)

AUTOR: MARIN MARIA ALESSIA, PATRIK GUȚĂ CLASA a V- a A
FOTO: VLAD ANDREI, DRAGOMIR ȘTEFAN, CLASA a V – a A

 

A venit iarna! Când m-am uitat pe fereastră, am observat cum regina zăpezii a așternut pe meleagurile noastre mantia ei argintie, copacilor le-a pus mănuși de puf, pe cer a pictat nori cenușii, iar în aer a presărat fluturași albi, care dansau după o muzică numai de ei auzită. Oamenii de pe stradă călcau covorul alb și pufos, iar în fața blocului copiii făceau îngerași de zăpadă.

Continuă lectura
Un altfel de Crăciun

FOTO: traditii-si-obiceiuri-de-craciun
AUTOR:DRAGNEA LARISA, CLASA a VII-a A
 
Este 25 decembrie, mai pe scurt, este Crăciunul, iar eu sunt în mijlocul pustietății cu restul pasagerilor. 

Continuă lectura
Magia Crăciunului

FOTO: romanialibera.ro
AUTOR: ENACHE IOANA, CLASA a VII-a A

   Este un pas enorm pentru cariera mea și nu-i pot da cu piciorul. Mi s-a oferit șansa unui contract de colaborare cu firma, plus niște acțiuni vândute mie. Am muncit în ultimul timp, pentru a ajunge aici: ședințe, acte întocmite, nopți pierdute pentru sortarea și corectarea lor sau prezentări ale unor proiecte și schițe în fața consiliului, care îmi pot oferi acele aripi de care am nevoie. A fost visul meu de când mă știu, să fiu partener al firmei. Am urmat facultatea de arhitectură, deși nu credeam că voi reuși să-mi găsesc un loc de muncă sau să am un viitor. Vreau să ajung tot mai sus. Încerc să-mi savurez cafeaua de dimineață în biroul meu, dar dincolo de pereții de sticlă o zăresc pe Clara, secretara mea. Este destul de matinală… a avut de la cine învăța.

Continuă lectura
Christmas – my favourite holiday

ADAPTED BY CONSTANTIN DENISA-MARIA, CLASA a V - a C 
FOTO: playtech.ro

In Romania, Christmas is celebrated on December 25th. During this period, all people make intense preparations for the most important of the winter holidays. The birth of Jesus Christ is celebrated on December 25th and the evening of December 24th is also known as Christmas Eve.

 

Continuă lectura