REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Povești cu fantome

Publicat pe: 11 Nov 2020
Categorii: Sărbători, Desene

IMAGINE 1: NĂSTASE MARA, CLASA a III – a B

IMAGINE 2: VÎLCEANU GABRIEL, CLASA a IV – a A

IMAGINE 3: OPREA ANASTASIA, CLASA a III – a A

 

The Ghosts” de Antonia Barber - carte

„The Ghosts” este o poveste cu fantome pentru copii, a cărui acțiune se petrece în timpul Primului Război Mondial. Lucy și Jamie Allen se mută împreună cu mama și frățiorul lor mai mic undeva la țară unde locuia logodnicul mamei lor, un misterios domn pe nume Blunden, care avea în grijă o casă abandonată. Într-o zi, Lucy se întâlnește în grădină cu Sarah și Georgie, doi copii-fantomă,care locuiseră în casă și muriseră cu 100 de ani în  urma într-un incendiu. Este o poveste sensibilă despre timpuri paralele și șansa de a-ți repara greșelile dintr-o viață anterioară.

 

Mica fantoma de Otfried Preussler - carte

Cărțile lui Otfried Preussler s-au vândut în întreaga lume, în peste 50 de milioane de exemplare, și au fost traduse în 55 de limbi. Este considerat un clasic al literaturii germane pentru copii.

Într-o zi mica fantomă a plecat din podul ei întunecos în lumea plină de lumină și culoare a oamenilor. Ce a pățit mica fantomă, cine și cum a ajutat-o să se întoarcă în lumea ei, veți afla citind minunata poveste a celei mai prietenoase fantome.

 

Casper fantoma prietenoasă – desen animat

Casper, fantoma prietenoasă (engleză Casper the Friendly Ghost) este personajul principal al seriei animate cu același nume produsă de Famous Studios pentru Paramount Pictures. Cum numele său indică, Casper este o fantomă, dar nu ca celelalte fantome, el nu vrea să sperie lumea, ci vrea să își facă prieteni, dar din păcate toată lumea se sperie și fuge.

 

The little ghost – film

 Filmul a apărut în 2013, iar genul lui este animație, familie, fantezie.

Micuța fantomă trăiește în vechiul Eulenstein castel și se trezește, în fiecare zi, exact pentru o oră după ce ceasul bate miezul nopții pentru a face  același traseu de zi cu zi. Plictisit și-ar dori să vadă lumea din afara in timpul zilei. Într-una din zile norocul face să se întâlnească cu un grup de copii care fac excursii în castel...

 

ARTICOLE SIMILARE


Dovleci fără cioplire
  • 254 vizualizari
Exersăm limba engleză
  • 371 vizualizari

Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.