REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Postări din categoria: Povești

Sindromul Peter Pan

  • Publicat pe: 18 Dec 2020
  • Categorii: Povești
  • Vizualizari: 1125

FOTO: insidethemagic.net
AUTOR: CÎMPEANU ANDRA ARIANA, CLASA a VIII-a A

Doar un copil …așa cred mulți! Un suflet pur și simplu, inocent, cu un ochi care plânge, cu unul care râde, cu unul vede universul, cu altul oamenii…se întrebă, apoi, de ce cresc? De ce oamenii nu pot rămâne copii? Ei cresc, se maturizează, își fac familii și trăiesc fericiți…dar ce se întâmplă cu cei care nu reușesc?! Unde ajung? Ce se întâmplă cu cei care nu reușesc să se maturizeze? Un mic suflet plăpând într-un corp care nu-l definește!

Continua lectura

Despre mine și arta mea

AUTOR FOTO ȘI ARTICOL: DRAGOMIR CRISTIANA, CLASA a VII - a C

Mă numesc Dragomir Cristiana și sunt  elevă în clasa a VII – a C la Școala Gimnazială Luceafărul. În vacanțe și în puținul timp liber rămas mă relaxez prin pictură.

Daca doriți să vedeți mai multe desene și picturi, precum și realizarea unora dintre ele, vă aștept pe contul meu de instagram @picteaza.cu.criss.

 

Continua lectura

Legenda lui Hubertus - povestea din spatele cerbului alb

FOTO: ZAMFIRA DAVID ȘTEFAN, CLASA a V – a C
SURSA: jagermeister.com

 

De secole întregi circulă povestea vânătorului Hubertus, care s-a născut în Toulouse în jurul anului 657. Hubertus locuia într-o regiune care astăzi se află în Franța și avea o mare pasiune: vânătoarea. Din păcate, nu era o persoană foarte responsabilă și mergea cu lăcomie la vânătoare de căprioare, însetat să-și prindă prada.

Continua lectura

Iubesc animalele

  • Publicat pe: 3 Dec 2020
  • Categorii: Povești
  • Vizualizari: 668

FOTO: SANDU OVIDIU, CLASA a III - a A
SURSA: andivet.ro

Cățelușii din imagine au sosit pe 1 decembrie 2020 și l-au făcut pe Ovidiu foarte fericit. El ne oferă următoarele sfaturi:

Ziua în care soseşte căţeluşul este începutul unei relaţii minunate şi armonioase, o relaţie bazată pe respect. Căţelul tău trebuie să te cunoască şi să te respecte ca şi stăpân, iar tu trebuie să cunoşti şi să respecţi temperamentul canin.

Continua lectura