REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Despre mine și arta mea

Publicat pe: 10 Dec 2020
Categorii: Povești, Picturi, Desene

AUTOR FOTO ȘI ARTICOL: DRAGOMIR CRISTIANA, CLASA a VII - a C

Mă numesc Dragomir Cristiana și sunt  elevă în clasa a VII – a C la Școala Gimnazială Luceafărul. În vacanțe și în puținul timp liber rămas mă relaxez prin pictură.

Am început să desenez personaje din desene animate, încă din clasa I. Mai târziu am început să pictez și să desenez pe foi de bloc de desen.

Desen pe A4

 Desen în creion pe A4

Desen pe A4

În clasa a V - a am primit primul meu kit de pictură acrilică care cuprindea: 2 pânze , 2 pensule mari, o paletă și un set de culori acrilice. Așa am început să pictez pe panză diverse peisaje.

Prima mea pictură pe pânză a fost un peisaj de iarnă. 

Unele tehnici, precum stropirea (crearea fulgilor și a  stelelor) sau slabonul unui cal (prin decuperea unui carton care este aplicat pe pânză) le-am preluat din vizionarea unor materiale de pe youtube.

Picturi pe panopli

În vacanța de vară am pictat pietre mari și mici cu diferite peisaje. De asemenea, pe peretele din placă fibrolemnoasă a foișorului am pictat personaje din desene animate. Această idee se va întinde pe mai mulți ani. 

Pietre mici pictate

Cel mai recent am început să pictez pe panoplii din lemn masiv. În pandemie am schițat fișele de lucru ale surorii mele de la grădiniță, deoarece nu aveam imprimantă. L-am ajutat și pe fratele meu la desenele care îi trebuiau la scoală, iar acum a învățat și el să le facă singur și chiar sunt reușite.

Nu îmi ies mereu picturile dorite, dar perseverez luând mici pause și revenind în forță.

Nu am urmat nici un curs, deși mi-aș dori acest lucru.

Perete din PFL

Acum am un nou proiect: vreau să refac o bucată de perete stropită cu cerneală. Astfel, petele de cerneală vor fi înlocuite cu flori, fluturi și buburuze.

Daca doriți să vedeți mai multe desene și picturi, precum și realizarea unora dintre ele, vă aștept pe contul meu de instagram @picteaza.cu.criss.

 

ARTICOLE SIMILARE


Povești cu fantome
  • 713 vizualizari
Dovlecelul de Halloween
  • 656 vizualizari
Energia geotermală
  • 689 vizualizari

Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.