REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Un altfel de Crăciun

Publicat pe: 21 Dec 2020
Categorii: Sărbători, Povești

FOTO: traditii-si-obiceiuri-de-craciun
AUTOR:DRAGNEA LARISA, CLASA a VII-a A

Eu sunt Rebeca, am 17 ani și sunt în  clasa a  XI-a. Pentru mine, cel puțin semestrul unu a fost un calvar, dar norocul meu este că acum vine vacanța de  Crăciun. Am uitat să specific faptul că eu sunt înscrisă la un liceu din New York. Săptămâna viitoare am un zbor către casă, mai exact, către București.

astăzi este ultima zi de școală înainte să luăm vacanță și tot astăzi am și zborul către casă. Cu mare  greutate am ajuns la aeroport, deoarece în New York, la ora 17:00 este foarte aglomerat. Oamenii merg grăbiți pentru  a ajunge fiecare unde are treabă. După cu spuneam, am ajuns la aeroport și am  fost anunțați că e timpul să ne înbarcăm, pentru că în 10 minute avionul va decola. Mă imbarc și îmi caut locul unde voi sta până ajung acasă.                          

Este ora 1:30 iar pilotul ne anunță că vom avea o aterizare forțată din cauza unor probleme tehnice. Așteptăm de 30 de minute și deja m-am plictisit. Între timp, a venit o stewardesă  care ne-a anunțat că nu putem pleca cel puțin două săptămâni de aici, deoarece  se apropie Crăciunul și toate magazinele cu piese de avion sunt închise. Mai sunt două zile până la Crăciun și noi tot nu am plecat de aici. Ce mă fac? Am așteptat vacanță asta trei luni.

 Vreau să îmi petrec vacanța cu familia mea, nu cu niște necunoscuți! În aceste două zile mi-am făcut prieteni noi. Să fiu sinceră, nu prea am mai socializat în ultimul timp și aceasta a fost o mică ocazie. Am preferat să stau în casă și să învăț, iar acum voiam sa merg  acasă și să îmi petrec timpul cu cei dragi.

  În ziua de Crăciun...

Este 25 decembrie, mai pe scurt, este Crăciunul, iar eu sunt în mijlocul pustietății cu restul pasagerilor. Pilotul a spus că avem 2 variante:

1 Ne întoarcem înapoi în New York

2 Așteptăm piesele de schimb

Să revenim: este Crăciunul, iar noi suntem încă în acest avion cântând colinde și bând ciocolată caldă . Am stat și m-am gândit la o variantă: ce aș putea sa fac? Ce ar fi dacă l-aș suna pe unchiul meu care se ocupă cu piese de schimb pentru avioane, sa îi cer ajutorul. În momentul în care l-am sunat parcă s-a petrecut un miracol de Crăciun. Pilotul a găsit exact piesa de care aveam nevoie într-un colț, lângă bagaje. Totul s-a terminat cu bine și chiar dacă nu am petrecut Crăciunul cu familia mea, am rămas cu o amintire de neuitat!

ARTICOLE SIMILARE


Copilul din mine
  • 870 vizualizari
Magia Crăciunului
  • 691 vizualizari

Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.