REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Pisicile negre – 9 lucruri interesante pe care nu le știai despre ele

Publicat pe: 10 Nov 2020
Categorii: Sărbători, Desene

CREATOR IMAGINE 1: RADU BAUTISTA JEREMI, CLASA a IV - a A

CREATOR IMAGINE 2: SIHLEANU DARIUS, CLASA a IV - a A

CREATOR IMAGINE 3: NEACȘU DARIA IOANA, CLASA a III - a A

CONȚINUT: cupisici.ro

Pisicile negre sunt unele dintre cele mai controversate pisicuțe din lume. Unii consideră că sunt aducătoare de noroc, alții consideră că aduc ghinion. Au reprezentat simbolul prosperității, dar au fost privite și ca fiind adevărate vrăjitoare...totul datorita blăniței lor negre.

Haideți să aflam 9 lucruri interesante despre pisicile negre:

1. În unele culturi se consideră că pisicile negre aduc noroc

Deși la noi pisica neagră este considerată ca aducătoare de ghinion, sunt unele țări în care se crede că aceasta aduce noroc. De exemplu, în Japonia, dacă ești femeie necăsătorită și ai o pisică neagră, iți cresc șansele să iți găsești un soț. Daca ești în Germania și o pisica neagră iți taie calea de la dreapta la stânga, înseamnă că vei avea noroc. De asemenea, în Marea Britanie, o pisică neagră este considerată cadoul ideal de nuntă pentru o căsnicie fericită.

2. Genele care conduc la pigmentarea completă a blăniței în negru au și rolul de a apăra pisicile de diverse boli

S-a descoperit că mutațiile genetice care determină colorarea în negru a pisicilor nu doar le ajuta să se camufleze mai bine, ci le și oferă acestora protecție pentru anumite boli. De exemplu, aceste mutații afectează aceleași gene care oferă rezistența virusului HIV la oameni.

Prin studierea modului în care organismul pisicilor negre rezista diverselor boli cu care se confruntă și oamenii precum cancer, HIV și Alzheimer, cercetătorii pot găsi metode prin care să prevină aceste boli la oameni.

3. Pisicile negre pot “rugini”

Desigur, nu vor rugini la propriu precum o bicicletă, însă blănița lor se poate transforma în culoarea ruginie. Dacă dețin și o genă caracteristică pisicilor tabby, în momentul în care vor petrece mai mult timp la soare, vor deveni mai maronii. Razele soarelui descompun pigmentul din blana lor pentru a dezvălui dungulițele subțiri.

4. Nu există o rasă a pisicilor negre

Desi pisicile negre nu sunt identificate că o rasă propriu-zisă, acestea pot fi întâlnite la diverse rase. Asociația Iubitorilor de Pisici (Cât Fanciers’ Association) recunoaște 22 de rase diferite de pisici care au blana complet neagră, de la Norvegiana de pădure, la Bobtail și Scottish Fold. Cea mai reprezentativă este rasa Bombay cu ochi de cupru, părul negru și scurt. Această rasă a fost creată de Nikki Horner în anii ’50 când aceasta a fost fascinată de panterele negre.

5. Pisicile negre sunt mai ușor de adoptat decât pisicile de alte culori

De-a lungul timpului, s-a observat că în adăposturi pisicile negre erau adoptate mai repede decât restul pisicuțelor.

6. Pisicile negre sunt greu de fotografiat

Proprietarii unor astfel de feline pot confirma asta, nu? Având blănița neagră, dacă nu este sufientă lumină, când acestea sunt fotografiate, probabil că nu se vor vedea prea bine în poză și vom avea senzația că vedem o umbră. Doar trebuie să își utilizeze capacitatea de a se camufla pentru care a evoluat atât de mult timp, nu?!

7. Poți vizita o cafenea devotată pisicilor negre

Aceasta se numește Nekobiyaka și se află în Japonia, localitatea Himeji, găzduind doar pisici negre. Pentru a le diferenția, pisicuțele au primit câte-o bandană de culoare diferită. 

8. Pisicile negre au fost considerate cele mai bune prietene ale vrăjitoarelor

În Evul Mediu pisicile negre erau asociate cu vrăjitoria, crezându-se că sunt cele mai bune prietene ale vrăjitoarelor. Ba chiar unii oameni credeau că vrăjitoarele aveau capacitatea de a se transforma în pisici negre. Și în prezent a rămas aceasta imagine negativa, de Halloween una dintre cele mai utilizate costumații fiind cea cu pisicuțe negre.

9. Personalitatea pisicilor negre

Culoarea blănitei influențează și personalitatea. În general pisicile negre tind să fie mai retrase și timide, dar când te împrietenești cu ele, iți dai seama cât de iubitoare și sensibile sunt. 

Pisicile negre au fost întotdeauna considerate ca fiind mai deosebite. Poate că misterul pe care îl emană și personalitatea lor mai retrasă le-au făcut să devină o enigmă pentru noi. Toate acele superstiții pozitive ori negative, le-au accentuat popularitatea. Noi credem că pisicile negre sunt un cadou al naturii pe care trebuie să îl respectăm și de care să ne bucuram cât mai mult!

Tu ce părere ai despre aceste pisicuțe? Ai și tu una acasă? Daca da, ne-am bucura să ne scrii despre ea într-un comentariu.

ARTICOLE SIMILARE


Dovleci fără cioplire
  • 265 vizualizari

Comentariul tău va fi vizibil pe site după ce va fi verificat de un moderator.


Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu.