REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Postări din: November 2020

Sunt mândru că sunt român

FOTO: SANDU OVIDIU, CLASA a III – a A
SURSA: digi-world.tv

 

Henri Marie Coandă – avionul cu reacție

 Unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români e responsabil pentru numeroase dispozitive și descoperiri, însă cel mai mare succes al său a fost avionul cu reacție.

Continua lectura

1 Decembrie - Ziua Națională a României

FOTO: CHHAIDA GEORGE AYSA, CLASA a IV - a C
SURSA: agerpres.ro

În fiecare an, la 1 Decembrie, începând din 1990, este sărbătorită Ziua Naţională a României. La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia adopta rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Continua lectura

Ziua națională a României

FOTO: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
PRELUCRARE SURSĂ: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
SURSĂ: wikipedia.org

 

„Veniți cu toții la Marea Adunare Națională care se va ține la 1 decembrie în Bălgradul lui Mihai Viteazul. Veniți cu miile și cu zecile de mii! Lăsați pe o zi grijile voastre acasă, căci în această zi vom pune temelia unui viitor bun și fericit pentru întreg neamul nostru românesc”.

Și într-adevăr zile bune înaintea datei de 1 decembrie, toate drumurile și trenurile erau pline de însuflețiții români care veneau la cea mai mare sărbătoare a neamului lor. Trenurile, după cum relatează documentele vremii, erau împodobite cu mlădițe verzi de brad și cu drapele naționale. Pe întreg parcursul drumului spre Alba Iulia nu conteneau chiotele de bucurie și cântecele patriotice: „Deșteaptă-te, române“, „Treceți batalioane române Carpații“, „Ardealul ne cheamă“, „Hora Unirii“ etc.

Continua lectura

Prietenia e un joc

  • Publicat pe: 27 Nov 2020
  • Categorii: Poezii
  • Vizualizari: 796

FOTO: thriveglobal.com
AUTOR: RUSIE ALEXIA, CLASA a VIII - a B
 

Prietenia e un joc secund  

Ce în suflet vibrează profund.

Continua lectura