REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Postări din: November 2020

Castelul Dracula, gazda românească pentru Halloween

CREATOR-IMAGINE 1: TOMA DARIUS, CLASA a IV-a A
CREATOR-IMAGINE 2: PETRIȘOR MARIA RUXANDRA, CLASA a III-a A

Ca în fiecare an, la Hotel Castel Dracula, construit pe vremea lui Ceaușescu, se organizează o petrecere de Halloween pentru cei care celebrează această sărbătoare în România, dar, mai ales, pentru străini. În acest an, peste 100 de turiști din Anglia, Statele Unite și Canada au venit la Castel să simtă atmosfera „horror“ a locului.

Continua lectura

Exersăm limba engleză

FOTO: STOIAN ȘTEFANIA, CLASA a III - a A

CONȚINUT: DAMASCHIN RAUL, CLASA a IV - a B

                   GHEORGHE ERIKCA ADRIANA, CLASA a IV - a B

                   MILITARU ANASTASIA OLIMPIA, CLASA a V - a A

                   SUSANU MAYA, CLASA a IV - a B

Un bun prilej pentru a exersa limba engleză este să ne spunem parerea despre sărbători așa cum au facut elevii: Damaschin Raul, Militaru Anastasia Olimpia, Gheorghe Erika Adriana, Susanu Maya.

 

Continua lectura

Echivalentul sărbătorii de Halloween în România

CREATOR-IMAGINE: CRISTEA IRINA, CLASA a IV-a C

Sărbătoarea de Halloween are loc în noaptea de 31 octombrie, în ţări din întreaga lume, în special în Statele Unite, Canada şi Marea Britanie, oamenii îmbinând tradiţii, simboluri şi activităţi ce au traversat secolele şi au unit comunităţi, cu scopul de a celebra strămoşii.

Continua lectura

Dovlecelul pirat

CREATOR-IMAGINE: COJOCARIU VLAD MIHAI, CLASA a III-a A
 
Nu știm alții de ce iubesc Halloween-ul, dar la noi lucrurile sunt destul de clare. Halloween-ul ăsta american e un prilej în plus să coacem niște tarte și plăcinte românești, de toamnă :) Și în timp ce în casă miroase a scorțișoară și cuișoare, sculptăm dovleci în forme haioase și le punem semințele la cuptor, pentru ronțăieli cu parfum nostalgic de copilărie. Ce să nu-ți placă la combinația asta?

Continua lectura