REVISTA

școlii

"Luceafărul"

Postări din categoria: Școala online

Ziua națională a României

FOTO: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
PRELUCRARE SURSĂ: BUȘCAN IRINA NICOLETA, CLASA a V - a A
SURSĂ: wikipedia.org

 

„Veniți cu toții la Marea Adunare Națională care se va ține la 1 decembrie în Bălgradul lui Mihai Viteazul. Veniți cu miile și cu zecile de mii! Lăsați pe o zi grijile voastre acasă, căci în această zi vom pune temelia unui viitor bun și fericit pentru întreg neamul nostru românesc”.

Și într-adevăr zile bune înaintea datei de 1 decembrie, toate drumurile și trenurile erau pline de însuflețiții români care veneau la cea mai mare sărbătoare a neamului lor. Trenurile, după cum relatează documentele vremii, erau împodobite cu mlădițe verzi de brad și cu drapele naționale. Pe întreg parcursul drumului spre Alba Iulia nu conteneau chiotele de bucurie și cântecele patriotice: „Deșteaptă-te, române“, „Treceți batalioane române Carpații“, „Ardealul ne cheamă“, „Hora Unirii“ etc.

Continua lectura

Energia geotermală

FOTO: BICA ANDREI CRISTIAN, CLASA a V – a B
SURSA: restartenergy.ro; agrobiznes.md
 

Ce este energia geotermală?

Energia geotermală este o formă de energie regenerabilă derivată din căldura emanată din interiorul Pământului prin roci și fluide subterane. Ea face parte din clasa energiilor regenerabile/verzi.

Continua lectura

Va fi bine

FOTO: wall-street.ro
AUTOR: IVAN IOANA TEODORA, CLASA a VII - a B

13.11.2020

Dragă jurnalule,

Astăzi îţi voi povesti despre trăirile noastre, ale copiilor, despre situaţia actuală. Cu luni în urmă aflam despre acest virus, iar acum viaţa ne este schimbată radical. Cu toţii am avut speranţa redeschiderii şcolilor, însă a fost în zadar. Anul acesta este un an trist...

Continua lectura

Medii de viață: 9 animale care locuiesc în mediul subteran

FOTO:    ALDEA ELENA COSMINA, CLASA a VI – a B
               FLOREA ANA MARIA, CLASA a VI - B
SURSA: ro.ripleybelieves.com

Haideți să facem o călătorie în mediul subteran și să cunoaștem nouă animale care trăiesc aici.

Continua lectura